Koncert Bożonarodzeniowy 2022

W tym roku mogliśmy powrócić do wspaniałej tradycji w naszej szkole, jaką jest Koncert Bożonarodzeniowy.

Tym razem mogliśmy się spotkać w nowym budynku hali świeżo wybudowanej hali sportowej. Swoją obecnością podczas tej uroczystości zaszczycili nas przedstawiciele władz Gminy Siechnice, pani sołtys Kotowice Małgorzata Mokrowska oraz rodzice i bliscy naszych uczniów.

Szanowni goście mogli obejrzeć przedstawienie jasełkowe przygotowane przez uczniów klasy I i ich wychowawczynię panią Monikę Litwin. Następnie wystąpił chór szkolny pod przewodnictwem pani Doroty Sofińskiej.

Po części artystycznej odbyła się licytacja prezentów przygotowanych przez poszczególne klasy, z której dochód zostanie przeznaczony na renowację starej sali gimnastycznej. Każdy z gości mógł również zakupić piękne ozdoby świąteczne na kiermaszu przygotowane przez naszych uczniów, ich rodziców oraz panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Kotowicach. Na koniec na wszystkich czekał słodki poczęstunek.

Beata Szymenderska