Atuty szkoły

Idealna szkoła dla twojego dziecka!

Zapewniamy bezpłatną naukę w niepublicznej szkole, która oferuje szeroki wachlarz zajęć dodatkowych, język angielski codziennie, wyjazdy w ferie i w wakacje do własnych ośrodków wypoczynkowych.

Jesteśmy szkołą bezpieczną. Nasi uczniowie zdobywają wiedzę i umiejętności, pracując w mało licznych klasach.

Mogą rozwijać swoje zainteresowania na wielu, bardzo atrakcyjnych bezpłatnych zajęciach dodatkowych (m.in. lekcje programowania, warsztaty twórczego rozwiązywania problemów, koło teatralne, wolontariat, nauka gry na gitarze, chór, dodatkowy język angielski).

Wszystkim uczniom dojeżdżającym zapewniamy bezpłatny dowóz do naszej szkoły.

Naucz się dziwić!

To jest właśnie nasze motto. Realizujemy je sumiennie, chcemy bowiem, aby każdy uczeń naszej szkoły był człowiekiem otwartym na wiedzę, pragnącym poszukiwać, stawiającym czoło nowym wyzwaniom, dumnym ze swoich sukcesów i mądrzejszym po porażkach.

Wysoki poziom

Szkoła systematycznie się rozwija. Dzięki temu możemy pochwalić się wysokim poziomem nauczania. W najnowszym rankingu szkół podstawowych „Gazety Wrocławskiej” (NUMER 81 z 7 kwietnia 2016 r.) obejmującym blisko 250 szkół podstawowych z miasta Wrocławia, powiatu wrocławskiego i okolicznych powiatów (m.in. oławski, oleśnicki, strzeliński) zajęliśmy miejsce w pierwszej dziesiątce wśród szkół spoza Wrocławia.

Oferujemy naszym uczniom bogaty wachlarz zajęć pozalekcyjnych:

• dzięki dodatkowym lekcjom w naszej szkole język angielski jest codziennie
  • prowadzimy warsztaty twórczego rozwiązywania problemów, po których dzieci uczestniczą w międzynarodowej olimpiadzie kreatywności Destination Imagination
  • w ramach Szkolnego Koła Caritas uczniowie prowadzą wolontariat
  • rozwijają logiczne i strategiczne myślenie na zajęciach koła szachowego, zdobywając przy tym kolejne kategorie szachowe
  • dzięki zajęciom „Mistrzowie Kodowania” poznają podstawy programowania komputerowego
  • mają możliwość nauki na gitarze
  • mogą rozwijać swój talent wokalny na zajęciach szkolnego chóru
  • tworzą zespół teatralny naszego „Teatru W Kratkę”
  • w ramach koła naukowego „Ciekawi świata” mają możliwość prowadzenia badań i dokonywania oraz obserwowania interesujących eksperymentów
  • na kole dziennikarskim zajmują się redagowaniem treści na portalach społecznościowych, mają możliwość poznania, jak wygląda praca w mediach
  • Klub Miłośników Juliusza Verne’a organizuje dla uczniów cykliczne spotkania z ciekawymi ludźmi
  • na dodatkowych zajęciach SKS rozwijają swoje talenty sportowe
  • ci, którzy lubią malować, rysować, wycinać, kleić mogą to robić w ramach koła plastycznego
  • chętni mogą nauczyć się tańczyć podczas zajęć z instruktorem tańca

Dzięki tak bogatej ofercie, nasi uczniowie znacznie podnoszą swoje umiejętności i zdobywają dodatkową wiedzę, która ułatwia im naukę i wszechstronnie rozwija.

Ci, którzy po lekcjach chcą odpocząć mogą to robić podczas zajęć świetlicowych (do godz. 17.00), a ci, którzy chcą dobrze przygotować się do kolejnych lekcji, mogą w czasie tzw. „odrabianek” uzupełnić zadania domowe pod okiem nauczyciela, który zawsze chętnie uczniom pomoże.

Oswojona przestrzeń

Dysponujemy przestrzennymi salami lekcyjnymi, z których każda wyposażona jest w tablicę multimedialną i urozmaicone pomoce dydaktyczne. Posiadamy nowoczesne boisko szkolne z bieżnią i skocznią w dal. Na nowym placu zabaw uczniowie mogą korzystać z atrakcyjnych przyrządów.

Uczniowie

absolutnie wyjątkowi

Niepowtarzalna atmosfera przyjaźni, życzliwości, radości panująca w naszej szkole sprawia, że nasi uczniowie są niepowtarzalni, jedyni w swoim rodzaju, na pierwszym miejscu – zawsze i dla wszystkich.

Nauczyciele

uczymy i wychowujemy

W pełni wykwalifikowana i oddana swojemu zawodowi kadra nauczycielska, pełna pomysłów, dla której dobro każdego ucznia jest zawsze na pierwszym miejscu, czuwa nad postępami dzieci i zapewnia doskonałe przygotowanie nie tylko do kolejnego etapu nauki – w gimnazjum, ale także do kolejnego etapu życia.