Odwołanie zajęć w szkole

Od poniedziałku 16 marca, przez dwa tygodnie szkoła będzie zamknięta. Uczniowie przez ten czas, lub do odwołania, będą musieli pozostawać w domu.

Natomiast jutro (czwartek 12 marca) i w piątek (13 marca) odbywać się będą jedynie zajęcia opiekuńczo-wychowawcze w stałych godzinach pracy szkoły (od. 6.30 do 17.00). Oznacza to, że zdrowe dzieci, którym rodzice nie będą w stanie w tych dniach zorganizować opieki, będą mogły przyjść 12 (czwartek) i 13 marca (piątek) do szkoły.

W dwóch powyższych dniach opieka w autobusach dowożących uczniów do szkoły będzie zapewniona.

Obiady na te dwa dni proszę zamawiać jak zwykle, przez niezależną od szkoły aplikację:

Ważną rolę komunikacyjną w czasie zamknięcia szkoły będzie pełnił Librus. Będzie on wykorzystywany przez nauczycieli do przekazywania uczniom zadań i wskazówek, aby ten czas nie był okresem bez utrwalania zdobytej wiedzy. Jednocześnie nauczyciele przez Librus będą do uczniów dyspozycji w przypadku potrzeby wyjaśnienia i pomocy przy zadaniach. Dlatego proszę śledzić systematycznie moduł wiadomości na Librusie. W przypadku utracenia kodu ucznia lub rodzica proszę o informację – wygeneruję nowy (e-mail szkoły: kotowice@wroclaw.caritas.pl).

W przypadku spraw pilnych proszę o kontakt telefoniczny: 608082490.

Wszelkie nowe informacje związane z zamknięciem szkół będą także przekazywane przez Librus i stronę internetową szkoły.